Son zamanlarda Adsense için onay almak adına birçok insanın boş yere özel derslere veya e-book gibi şeylere aşırı miktarda para harcadığı dikkatimi çekti. Yıllardır tekel bir halde işleyen ve Google gibi dev bir markanın belirgin koşulları olan Adsense için onay almak ne kadar zor olabilirdi ki? Yakın zaman içerisinde yeni açmış olduğum projelerimde bilgilerimin halen güncel olup olmadığını test ettim ve işleyişin aynı şekilde devam ettiğine karar verdim. Bu yüzden sizlere Google Adsense onayı nasıl alınır onu anlatacağım.

Google Adsense Onayı

Google yıllardır internet sitelerinde belirli şeylere dikkat eder. Google Adsense için başvuru sürecinde de bu bilgilerin internet sitelerinde olması önemlidir. Peki nedir bu bilgiler;

1-) Şeffaflık

Yeni bir internet sitesi açtığınız zaman şeffaf bir şekilde tüm bilgilerinizi girmelisiniz. Özellikle Adsense gibi büyük firmalar ile işbirliği yapmak istiyorsanız bu tür detaylar fazlasıyla önem taşır.

Sitenizde oluşturacağınız hakkında ve iletişim sayfalarının yanı sıra reklam politikası içinde bir sayfa belirlemelisiniz. Kullandığınız SEO eklentisi varsa bu eklentilerin “Scheme” bölümünde yer alan bireysel ve kurumsal bilgileri doldurmalı, iletişim bilgilerini oraya eklemelisiniz.

Tüm bunların yanında sitenizin sosyal medya hesaplarını eklemekte onay sürecini hızlandıracaktır. Sosyal medya kısmında LinkedIn profili oluşturmak sitenizin onay sürecine küçükte olsa bir katkı sağlayacaktır.

2-) Politikalar

Google Adsense başvurusu yapan kişiler sitelerinde barındırdıkları içeriklere çok fazla dikkat etmiyorlar. Adsense yıllardır belirli politikalar ile hizmet veriyor ve bu politikalara uymayan siteleri onaylamıyorlar. Bu yüzden başvuru öncesinde politikaları okuyup benimseyin ve sitenizi gözden geçirin! Eklediğiniz içeriklerde, kullandığınız görsellerde veya diğer materyallerinizde politikalara uymayan bir şeyler bulursanız mutlaka başvuru öncesinde sitenizden kaldırın.

Ne derece etkisi olduğunu henüz test etme imkanım olmayan GDPR sayfasını sitenize dahil edin.

3-) İçerik

Adsense başvurusu sırasında içerik odaklı projelerle başvuru yapmak önem arz eder. Genellikle blog siteleri çok daha rahat bir şekilde onay alır. Bu yüzden sitenizi başvuruya göndermeden önce blog bölümü ekleyin. Sadece eklemekle kalmayıp o bölümü içeriklerle donatın. 100 kelimeden oluşan 50 içerik eklemek yerine 1000 kelimeden oluşan 15 içerik ekleyin. Eklediğiniz bu içeriklerinde politikalarla uyumlu olmasına özen gösterin. İllegal herhangi bir içerik kullanmayın!

4-) Geçmiş

Eğer Google Adsense ile ilgili kötü bir geçmişiniz varsa her şeye sıfırdan başlamak iyidir. Bu yüzden açacağınız hesapta farklı adres kullanın. Bu adres kapı komşunuz bile olabilir fakat farklı adres kullanmanız başvuru sürecinizde onay alma ihtimalinizi fazlasıyla artıracaktır. Eğer çok kötü bir geçmişiniz varsa aile bireylerinizden birinin veya bir arkadaşınızın üzerine başvuru yapabilirsiniz.

5-) Tasarım

Özellikle takıldığım webmaster forumu içerisinde kullanıcıların en büyük yaptığı hatalar tasarımlar üzerine. Şu sıralar gereksiz yere popüler olan ve hiçbir modernlik içermeyen tasarımları kullanmaktan uzak durun. Google, okunabilirliği ve kullanıcı dostu tasarımlara büyük önem verir.

5-10 kişinin gazlaması ile beraber lisans satabilmeleri uğruna rağbet gören Generate gibi temalardan uzak durun. Bu temalar yerine blog/magazin ağırlıklı temalar ile başvuru yapmayı deneyin. Unutmayın, sitenizi onaylayacak kişilerde birer insan ve onların gözüne hitap etmeniz gerekiyor!

Bir diğer konuda logolar üzerine. Başvuru yapılan sitelerde genellikle metin logolar kullanıldığına şahit oldum. Projelerde logo kurumsallığı temsil eder. Google’da kurumsallığı seven bir firma olmasıyla bilinir. Bu yüzden başvuru yaptığınız sitede güzel bir logo kullanmaya özen gösterin.

6-) Zaman

Bir siteyi aktif ettikten hemen sonra başvuru yapmayın! En azından 30 gün geçmesini bekleyin. Bu süre içerisinde içerik girmeye devam edin. Sitenizin Google üzerinde Index almasını bekleyin. Sadece Adsense almak için site açmak yerine açtığınız siteler için Adsense almayı düşünün.

Google Adsense onayı almak için yukarıda belirttiğim 6 madde yeterli olacaktır. Adsense seçici bir firmadır. Bu yüzden sizde alıcı sitelerle başvuru sürecini yönetin. Eğer bu maddeleri tek tek uygularsanız sizde aksi bir durum olmadıkça kolaylıkla Google Adsense hesabına sahip olabileceksiniz.

Etiketler:

,